https://care.ionio.gr

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Ενημέρωση

Εκδήλωση Υποδοχής - Ενημέρωσης πρωτοετών φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου - Ιόνιος Ακαδημία, Κέρκυρα

ShareThis
Δημοσίευση: 03-10-2023 11:31 | Ενημέρωση: 12-10-2023 14:07 | Προβολές: 3612
image

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 10.30 π.μ., στην κατάμεστη αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας, η εκδήλωση Υποδοχής – Ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθ. Ανδρέα Φλώρου, ο οποίος συνεχάρη τους πρωτοετείς φοιτητές για την επιτυχία της εισαγωγής τους και τους απηύθυνε το πρώτο καλωσόρισμα στην ακαδημαϊκή οικογένεια του Ιδρύματος, ενός ιδρύματος «ποιοτικού», «ευέλικτου», «εξωστρεφούς» και «δυναμικά αναπτυσσόμενου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η εισαγωγή σας στο Πανεπιστήμιο σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου δυναμικού κύκλου στη ζωή σας, με προκλήσεις, καινούριες εμπειρίες, δοκιμασίες αλλά και επιβραβεύσεις. Αξιοποιήστε τους διαθέσιμους πόρους και «μεταφράστε» την όποια δυσκολία σε εν δυνάμει ευκαιρία. Μη φοβάστε να κάνετε όνειρα και πλάνα για το έργο της ζωής, με εσάς πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες. «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα» είχε γράψει ο Νίκος Καζαντζάκης. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα σας δώσει τα πινέλα και τα χρώματα, τα υπόλοιπα είναι δικά σας!», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πρύτανης.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθ. Αικατερίνη Καμπάση, η οποία ενημέρωσε τους νέους φοιτητές για τον θεσμό του Ακαδημαϊκού Συμβούλου, του Συνηγόρου του Φοιτητή αλλά και την ψυχολογική υποστήριξη που παρέχεται από το Ίδρυμα καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών.

Ο Αντιπρύτανης Διασφάλισης Ποιότητας, Φοιτητικής Μέριμνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, Καθ. Ηλίας Γιαρένης, χαιρέτισε με τη σειρά του και ανέφερε μεταξύ άλλων: «έχουμε όλοι την ελπίδα ότι με την παρουσία σας, με την ενεργό δράση, με την υπεύθυνη στάση σας, θα βοηθήσετε ώστε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο να γίνεται ολοένα και καλύτερο».

Για θέματα της Διεύθυνσης Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας μίλησε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, κ. Σπυρίδων Ρούσσινος, ο οποίος επισήμανε τη σπουδαιότητα της φοιτητικής μέριμνας και εξήγησε τις διαδικασίες που αφορούν κυρίως τη σίτιση, τη στέγαση, το στεγαστικό επίδομα και τις λοιπές φοιτητικές παροχές.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας και Ιδρυματικός Υπεύθυνος του προγράμματος Erasmus του Ιονίου Πανεπιστημίου Αν. Καθ. Ιωάννης Καρράς μίλησε για τη σημασία του προγράμματος, σε πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, για τη στήριξη της εκπαίδευσης και κατάρτισης της νεολαίας και του αθλητισμού, με έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, την κοινωνική ένταξη και την προώθηση της συμμετοχής των νέων στον δημοκρατικό βίο. Με πάνω από 200 συνεργαζόμενα Ιδρύματα στην Ευρώπη, την Βόρειο και Νότιο Αμερική και Ασία, ο κ. Καρράς παρότρυνε τους φοιτητές να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Erasmus, αποκτώντας έτσι μια μοναδική εμπειρία ζωής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εκτενή παρουσίαση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Δικτύων κ. Μαρίας Λάμπουρα σχετικά με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές που παρέχονται δωρεάν στους φοιτητές, την παρουσίαση της Βιβλιοθηκονόμου κ. Αικατερίνης Κώτση σχετικά με τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του  Ιονίου Πανεπιστημίου και την ενημέρωση για το Γραφείο Διασύνδεσης από τον Δρ. Ευστάθιο Πουλιάση.

Τέλος, ο Επίκ. Καθ. Ιάκωβος Παναγόπουλος ανακοίνωσε με μεγάλη χαρά την ίδρυση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιονίου Πανεπιστημίου και κάλεσε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα να στηρίξει τις δράσεις και τη δημιουργία της τράπεζας αίματος του Συλλόγου, καθώς, όπως ανέφερε, “η αιμοδοσία έχει εξαιρετικά οφέλη τόσο για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα, όσο και για τους ίδιους του αιμοδότες. Η αιμοδοσία σώζει ζωές”.

Την εκδήλωση παρακολούθησε διά ζώσης μεγάλος αριθμός πρωτοετών φοιτητών, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας στην Κέρκυρα και χειροκρότησαν θερμά τους ομιλητές, ενώ εξ’ αποστάσεως παρακολούθησαν οι πρωτοετείς των υπόλοιπων νησιών.

Η ακαδημαϊκή οικογένεια του Ιονίου Πανεπιστημίου εύχεται στους πρωτοετείς φοιτητές συγχαρητήρια και καλή αρχή στο φοιτητικό τους ταξίδι.

Ρεπορτάζ για την εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητριών και φοιτητών από το Start TV KERKYRA CHANNEL - Δηλώσεις από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο:
https://www.youtube.com/watch?v=2xSdaGY_iSw

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση στο YouTube:



Επιστροφή

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας
2η Πάροδος Ελ. Βενιζέλου, Νέο Λιμάνι, 49132 Κέρκυρα.

Αρμόδια υπάλληλος του Τμήματος Φοιτητικής Μέριμνας:
Κων/να Παπαβλασοπούλου,
τηλ. 26610-87688

Αρμόδιοι για το Στεγαστικό Επίδομα:

-Για τα Τμήματα με έδρα την Κέρκυρα:
Σπυρίδων Ρούσσινος
τηλ. 26610-87681

-Για τα Τμήματα με έδρα Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα:
Ιωάννης Λούτας
τηλ. 210-9250292

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας