https://care.ionio.gr

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Ενημέρωση

Τελικές ρυθμίσεις στέγασης (7/1/2011)

ShareThis
Δημοσίευση: 07-01-2011 18:31 | Προβολές: 1900
    Συνημμένο Αρχείο 1
Mέγεθος: 415.17 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας ενημερώνει τους φοιτητές ότι το Πανεπιστήμιο μελέτησε και αξιολόγησε όλα τα δεδομένα της στέγασης των φοιτητών για το ακαδ. Έτος 2010 – 11 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010.

Με βασικό κριτήριο την αναγνώριση των δυσκολιών που όλοι αντιμετωπίζουμε στις παρούσες συνθήκες καθώς και την δεδομένη ευαισθησία απέναντι σε ένα σημαντικό τμήμα  των φοιτητών μας με το χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα, το Πανεπιστήμιό μας αφού διαπραγματεύτηκε εκ νέου με τα ξενοδοχεία, εξάντλησε όλα τα περιθώρια του Προϋπολογισμού και κατέληξε στις παρακάτω τελικές ρυθμίσεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται στις Τροποποιημένες Συμβάσεις που ήδη έχουν υπογραφεί και θα ισχύσουν από 9 Ιανουαρίου 2011:

  1. Οι φοιτητές των οποίων το οικογενειακό εισόδημα φθάνει μέχρι και τα 12.000 Ευρώ, θα στεγάζονται ΔΩΡΕΑΝ. Εξυπακούεται ότι για να ισχύσει αυτή η ρύθμιση, οι φοιτητές αυτοί θα πρέπει να εξοφλήσουν τις οφειλές τους στα ξενοδοχεία  από τις 23 Οκτωβρίου 2010 μέχρι και τις 18 Δεκέμβριο του 2010, διαφορετικά χάνουν το δικαίωμα στέγασης.
  2. Οι φοιτητές των οποίων το οικογενειακό εισόδημα υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, θα στεγάζονται στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία καταβάλλοντας τη συμμετοχή των 3 ευρώ ημερησίως. Εξυπακούεται ότι όποιος φοιτητής αυτής της εισοδηματικής κατηγορίας δεν έχει εξοφλήσει τις προηγούμενες οφειλές του κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο από 9 Ιανουαρίου 2011 και μετά, χάνει το δικαίωμα στέγασης.

Ο τρόπος καταβολής των 3 ευρώ ημερησίως από 9 Ιανουαρίου 2011 και μετά, έχει ως ακολούθως:

  • Κατά την άφιξή του τον Ιανουάριο ο φοιτητής, προκαταβάλλει το αναλογούν ποσό για ένα δεκαπενθήμερο. Το ίδιο ισχύει για κάθε επόμενο δεκαπενθήμερο μέχρι και τις διακοπές του Πάσχα.
  • Αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα και κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο, ο φοιτητής προκαταβάλλει ολόκληρο το ποσό που του αναλογεί μέχρι και το τέλος της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου του 2011.
  • Επισημαίνεται ότι ένας φοιτητής μπορεί να απουσιάσει για διάστημα πάνω από 7 ημέρες, χωρίς να πληρώσει και χωρίς να χάσει το δικαίωμα στέγασης, ΜΙΑ  μόνον φορά κατά τη διάρκεια του ακαδ. Έτους, αφού πρώτα ενημερώσει το ξενοδοχείο και το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας. Ως απουσία θεωρείται και η αναχώρηση απο το ξενοδοχείο περισσότερο ή λιγότερο απο 7 ημέρες πριν την εκάστοτε απώτατη ημερομηνία αναχώρησης των διακοπών των Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού.
  • Επισημαίνεται επίσης, ότι για απουσίες κάτω των 7 ημερών, έστω κι αν πρόκειται για διαστήματα προ ή μετά διακοπών, ο φοιτητής υποχρεούται στην καταβολή της συμμετοχής του και για τα διαστήματα αυτά.
  • Επίσης, κατά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2011, ο φοιτητής προκαταβάλλει τη συμμετοχή του για ολόκληρο τον μήνα Σεπτέμβριο, με την άφιξή του στο ξενοδοχείο. Εάν ωστόσο διαμείνει για μικρότερο διάστημα, τότε του επιστρέφεται η διαφορά.
  • Τέλος, τα ξενοδοχεία υποχρεούνται στην έκδοση Απόδειξης Παροχής Υπηρεσιών για τη διαμονή των φοιτητών και για το ποσό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή τους, των 3 ευρώ ημερησίως. Οι φοιτητές δικαιούνται να λάβουν τις Αποδείξεις αυτές και να τις χρησιμοποιήσουν νόμιμα είτε στις Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος των ίδιων ή των γονέων τους, είτε για την παροχή από το Δημόσιο άλλων διευκολύνσεων.

Το πλήρες κείμενο της υπογραφείσας Τροποποιημένης Σύμβασης, τους όρους και συμφωνίες της οποίας ο φοιτητής πρέπει να αποδέχεται κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο ματά τις διακοπές των Χριστουγέννων, διαφορετικά θα χάνει το δικαίωμα το δικαίωμα στέγασης, είναι διαθέσιμο στο συνημμένο αρχείο.


Για περισσότερες πληροφορίες:
Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας
οδός Ριζοσπαστών Βουλευτών 7, 49100 Κέρκυρα.


τηλ. 26610-87637, Αρμόδιος υπάλληλος: Μαρίνος Μουζακίτης
και στη σελίδα Φοιτητική Μέριμνα του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Στο συνημμένο αρχείο περιλαμβάνεται το πλήρες κείμενο σχετικά με τις τελικές ρυθμίσεις της φοιτητικής στέγασης (Ιανουάριος 2011) καθώς και το πλήρες κείμενο της υπογραφείσας Τροποποιημένης Σύμβασης.



Επιστροφή

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας
2η Πάροδος Ελ. Βενιζέλου, Νέο Λιμάνι, 49132 Κέρκυρα.

Αρμόδια υπάλληλος του Τμήματος Φοιτητικής Μέριμνας:
Κων/να Παπαβλασοπούλου,
τηλ. 26610-87688

Αρμόδιοι για το Στεγαστικό Επίδομα:

-Για τα Τμήματα με έδρα την Κέρκυρα:
Σπυρίδων Ρούσσινος
τηλ. 26610-87681

-Για τα Τμήματα με έδρα Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα:
Ιωάννης Λούτας
τηλ. 210-9250292

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας